Espressolover.dk

Hvilken espressomaskine er bedst?

Indeholder annonce- og reklamelinks

Hvilken espressomaskine er bedst?

Indeholder annonce- og reklamelinks

Hvilken espressomaskine er bedst? – Det spørgsmål vil vi prøve at besvare her, så du lettere kan foretage det helt rigtige valg. Herunder kan du se en kort oversigt over nogle af de mest populære espressomaskiner, der er på markedet lige nu. Udvælgelsen er baseret på forbrugernes egne søgninger på bl.a Pricerunner, og er derfor et godt udtryk for den aktuelle popularitet over de bedste espressomaskiner.

Listen bliver løbende opdateret, efterhånden som der kommer nye modeller på markedet eller brugernes smag skifter til andre mærker eller modeller.

De mest populære espressomaskiner lige nu

Hvilken espressomaskine er bedst i forbrugernes øjne?

Hvilken espressomaskine er den bedste til dine ønsker og behov?

Når du skal vælge espressomaskine, er der flere elementer, der gør sig gældende, når du skal foretage det rigtige valg. Det er altid en god idé at skæve til andres valg, men vigtigst af alt er det, at maskinens funktioner, lever op til dine ønsker, krav og behov.

Det kunne f.eks. være:

 • Pris
 • Manuel eller fuldautomatisk
 • Indbygget eller fritstående
 • Fast vandtilslutning
 • Design og materiale
 • Funktioner

Pris – Hvor meget vil du ofre på din espressomaskine?

For de fleste mennesker er prisen et vigtigt parameter, når der skal foretages indkøb, og det gælder også for espressomaskiner.

Historisk set er hårde hvidevarer og køkkenmaskiner ofte på tilbud, og du kan altid finde de nyeste tilbud på espressomaskiner her.

Hvis du allerede har besluttet dig for, hvor meget du vil ofre på en espressomaskine, så kan du kaste et blik på disse prisklasser:

Skal du vælge en manuel eller fuldautomatisk espressomaskine?

Som udgangspunkt findes der 3 forskellige typer espressomaskiner:

 • Semiautomatisk – De mest manuelle modeller uden indbygget kaffekværn, og modellen som du kender fra caféen
 • Automatiske – Kan brygge de fleste typer kaffe, men har ikke indbygget mælkeskummer
 • Fuldautomatiske – Tryk på en knap og maskinen brygger din favoritkaffe, med eller uden mælk

Hvilken type du vælger, er et spørgsmål om temperament og ønsker til bekvemmelighed.

De semiautomatiske espressomaskiner er den type, du ofte møder på caféer og restauranter. Her skal kaffebønnerne males i en separat kaffekværn, og mælken skummes med en mælkeskummer. Denne type espressomaskine kalder på din indre barista, og lader dig trylle med kaffens smag og sammensætning.

De automatiske espressomaskiner har indbygget kaffekværn, som maler bønnerne i den finhedsgrad du vælger. Denne type espressomaskine er for dig, der elsker en hurtig kop espresso eller americano, men ikke gider bøvle med at male bønner på en kaffekværn.

De fuldautomatiske kaffemaskiner brygger alle typer kaffe med et enkelt tryk på den rette knap. Denne type kaffemaskine har indbygget kaffekværn, og kan lave alle de kaffe- og mælkedrikke, du kan ønske dig.

Fritstående eller indbygningsmodel?

Der findes espressomaskiner til at stille på køkkenbordet, og modeller der kan bygges ind i køkkenskabe. Indbygningsmodellerne er dyrere end de fritstående modeller, men har også ofte en noget større beholder til kaffebønner og vand, så du ikke skal efterfylde så tit. Mange espressomaskiner til indbygning, har tillige mulighed for vandtilslutning, så du ikke selv skal fylde vandbeholderen.

De fritstående espressomaskiner er de mest almindelige, og også dem der findes i flest varianter. De fritstående modeller findes i mange fysiske størrelser, så du skal huske at tjekke, om der er plads på køkkenbordet.

Farve, design og materialevalg

Præcis som med andre hvidevarer kan espressomaskiner leveres i mange forskellige farver, design og udformninger. Hvis du har andre hårde hvidevarer, som espressomaskinen skal passe til, er der gode muligheder for at finde en model i de rigtige farver og materialer.

Sort, blankt eller mat stål er de mest anvendte materialer, men der findes også espressomaskiner i pangfarver som rød, pink, blå og mange andre moderne farver.

Espressomaskinens funktioner

Det er naturligvis vigtigt at vælge en espressomaskine med de funktioner, som du får brug for, og som du ønsker dig mest.

Det kan f.eks. være funktioner som:

 • Indbygget mælkeskummer
 • Advarsel ved tom vandtank
 • Automatisk sluk ved inaktivitet
 • Indbygget WiFi og mobil app
 • Automatisk rengøringsprogram
 • Indbygget varmeplade
 • Programmerbare indstillinger
 • Indbygget timer
 • Brygning af flere kopper samtidig

Hvilken espressomaskine er bedst? – Det skulle du gerne være blevet en smule klogere på, hvis du har læst med indtil nu.

Det er altid en god idé at studere espressomaskinens specifikationer, så du kan finde den maskine, der opfylder dine hedeste kaffedrømme.

5 ting du skal vælge opmærksom på inden du vælge espressomaskine

Hvor brugervenlig skal espressomaskinen være?

For mange mennesker er det vigtigt at vælge en espressomaskine, der er let at rengøre, og som kræver et minimum af vedligeholdelse. Desuden sætter mange pris på indbyggede programmer, så du kan programmere præcis hvordan, du ønsker kaffen skal tilberedes.

Hvor stor kapacitet skal espressomaskinen have?

Hvis du skal lave kaffe til mange mennesker, kan du med fordel vælge en model, der kan tilberede flere kopper samtidig. De automatisk og fuldautomatiske maskiner er hurtigst, når der skal brygges flere kopper. Størrelsen på beholdere til vand og kaffebønner har betydning for, hvor ofte de skal fyldes op.

Hvilket mærke er det bedste, når du skal vælge espressomaskine?

Der findes mange brands der producerer espressomaskiner. Hvis du leder efter de klassiske semiautomatiske modeller, kan du med fordel kigge på La Pavoni, Ariete og Gastroback. Hvis du er interesseret i automatiske og fuldautomatiske modeller, skal du se nærmere på Siemens, Philips og Melitta.

Hvilken størrelse på espressomaskinen?

Espressomaskiner findes i alle størrelser. Sørg for at vælge en der passer til dit køkken, og som der er plads til i både højde og bredde. Det bliver er superirriterende, hvis du skal flytte på maskinen, hver gang du skal bruge den.

Design på espressomaskinen

Hvis du holder af flot og klassik design, findes der næsten ikke noget smukkere end en klassisk semiautomatisk espressomaskine. De italienske brands er mestre i at lave smukt design, mens de europæiske modeller er mere moderne og strømlinede.