Lav den bedste iskaffe nogensinde – Iskaffe er superlækkert, når du har brug for en læskende køling drik på en varm sommerdag. Med iskaffe bevarer du den lækre kaffesmag, der bliver krydret med ekstra mælk, sirup og andre lækkerier. Der findes mange bud på, hvordan du laver den bedste iskaffe, og her får du et par forslag til, hvordan du serverer den ultimative iskaffe for dine gæster.
Den bedste iskaffe er den, der efter din mening smager godt. Det kan derfor godt betale sig, at du eksperimenterer lidt med ingredienser og blandingsforhold, så du finder din egen ultimative Iskaffe – Eller Frappé, som den også kaldes.
Her får du nogle tips til at lave en lækker iskaffe, der smager lige så godt som på en café, eller måske endda endnu bedre. Glæd dig til at lave den bedste iskaffe nogensinde!
Lav en god espresso
En god og kraftig espresso er nøglen til at opnå den perfekte smag, når du laver iskaffe. Kaffe findes i et hav af forskellige blandinger og ristninger. Da smag og behag som bekendt er meget forskellig, kan det være svært at anbefale en god kaffebønne til iskaffe. Vælg den kaffe du normalt drikker og prøv eventuelt med andre bønner, til du finder den bedste smag.
Enkelt eller dobbelt shot?
Et vigtigt element er mængden af espresso, du bruger i din iskaffe. Jo større mængde espresso, desto mere gennemtrængende og kraftig bliver kaffesmagen i iskaffen. Også her bør du prøve dig frem, så du får det blandingsforhold, der smager dig bedst.
Hvilken type mælk til iskaffe?
I gamle dage var mælk bare mælk, men sådan er det ikke mere. De fleste har almindelig mælk i køleskabet, men hvis du foretrækker soyamælk, havremælk, mandelmælk eller en anden mælketype er helt op til dig. Heldigvis er er ikke noget der er rigtigt og forkert – Det handler kun om smag.
Caféglas og isterninger
Du skal bruge gode store caféglas til at servere iskaffen. I de store glas er der god plads til mælk, og ikke mindst en masse isterninger.
Skribentens egen iskaffe opskrift
Her får du opskriften på min personlige favorit iskaffe.
Ingredienser:
- Et enkelt shot espresso
- Minimælk
- Karamelsirup
- Isterninger
Lav en espresso på din espressomaskine, og lad den svale i et par minutter. Hvis du putter godt med is i kaffen, behøver espressoen ikke at være helt kold.
Tag et caféglas og fyld det 3/4 op med minimælk. Skum mælken med en mælkeskummer, til den bliver lækker og luftig.
Tilsæt espressoen og fyld glasset med så meget is som muligt, og slut af med et godt skvæt karamelsirup.
Sæt et sugerør i glasset og slap af, mens du nyder din dejligt kolde iskaffe.
Få ekstra spark i iskaffen
Som et lille tvist, kan du tilsætte en smule rom eller cognac til iskaffen. Alkoholen giver kaffen en smule mere kant, og passer perfekt til en lørdag aften på terrassen.
Espressomaskinen er perfekt iskaffe
Mangler du en god espressomaskine til at lave espresso til iskaffen? Så tjek de mange modeller og brands fra f.eks: